onsdag 1. desember 2010

Tradisjonen tro

Selv om butikkhyllene som regel fylles opp i oktober med julesnoperier, er min tradisjon at man ikke spiser eller drikker noen julesnoperier før 1.desember. Og på denne dagen, som alle år tidligere (etter at jeg utviklet litt selvbeherskelse) spiser jeg årets første julegris! Mmmmmh!Vanligvis er tradisjonen kaffe og julegris etter frokost, men siden jeg er ammende for tiden, og Stine hverken liker sjokolade eller kofein, ble det bare snuten til grisen, og en kopp ammete :)I går bakte jeg pepperkaker, så da ble det en julesmak forsmak før 1.desember, men men! (det viktigste er grisen) :)Og så har det kommet "litt" snø de siste to dagene...
Det er pent og gir god innestemning, men siden vi er et av få steder i landet med pluss grader for tiden, blir den bløt og tung - og det er ikke fult så sjarmerende...

6 kommentarer:

 1. flott med slike tradisjoner:)Jeg har ikke spist marsipangris i år, men jeg er ikke så veldig glad i det heller da:)
  Håper det blir litt lavere temperatur hos dere, slik at snøen ligger:)
  Har bakt muffins og berlinerkranser dattra og jeg:)

  Klem fra trine:)

  SvarSlett
 2. hei på dæi!
  åååå snø.. æi vil også ha det no. Æi e ikke særlig glad i snøen, men i desember kan den godt vær her.


  Huff kjipt å ha ei lita som ikke e så glad i sjokolade no i dissa juletider, men ka gjør man ikke for litt husfred og godt for magen for våres små:)
  Så godt ut med pepperkaker og amme te da:)
  Kos dæi

  SvarSlett
 3. Har holdt igjen på julegodteriet her også.. Har faktisk rent glemt det de siste dagene.. Jentene har vært så fornøyd med varm solbærsaft på kvelden..
  Skal sende mannen ut etter litt godterier til ikveld.. Må unne seg litt - blir fortere bra da.. ha ha..

  Skikkelig med snø hos dere. Oppi - 18grader her, men bare litt snø..

  Nyt adventstiden!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 4. Hei:) Så kos at du va innom hos meg, å takk for kjekke hilsen! Fine blogg du har her og, å nydelige lidn jenta:) Litt ringt at hu isje lige kaffi å sjokolade då mn... di vokse d heldigvis av seg..elr venne seg t d;) Ska kikka meg litt mer rundt her inne eg:)
  klem fra meg:)

  SvarSlett
 5. Kanskje det er lov med litt julemarsipan nå, ja. Jeg har leiligheten for meg selv i kveld, Aleks skal på smalahovefest med jobben, også hadde jeg jo eksamen i går, så det er lov å kose seg litt, så kanskje jeg skal ta med meg en gris hjem.
  Vi flytter nok ikke før i romjulen. Vi får leiligheten den 15. desember, mest sannsynlig, men venter litt til vi har bedre tid. Så gaver kan sendes til Florvågvegen 76b :)

  SvarSlett
 6. Så masse snø!!! Er det jeg mangler for å komme i den rette stemningen:) Vi har det også slik, ingenting julesnop/kos, før vi er i desember! Og ikke spiser vi pinnekjøtt før julaften heller;) Mange som sier vi er rar, men det har liksom bare blitt en tradisjon;)

  Sv:
  Litt artïg å lese at dere er fra bergen og har flyttet nordover. Motsatt her, bor i bergen men er nordlendinger;)

  Ha en strålende desemberhelg!
  Klem♥

  SvarSlett